Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Nordisk mytologi" by Katarina Harrison Lindbergh ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Nordisk mytologi

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Nordisk mytologi
  • Author : Katarina Harrison Lindbergh
  • Release Date : January 24, 2017
  • Genre: Nonfiction,Books,Reference,
  • Pages : * pages
  • Size : 4498 KB

Description

Allt du behöver veta om nordisk mytologi!
FÄ böcker Àr lika fulla av dramatik, svek, kÀrlek, krig och ovÀntade vÀndningar som denna. I uppslagsboken Nordisk mytologi fÄr vi kortfattat ta del av allt frÄn hjÀlten Beowulfs kamp mot monster till den danska kungadottern Signes tragiska kÀrlekshistoria. Katarina Harrison Lindbergh ger en spÀnnande, kunnig och översiktlig inblick i den nordiska sagovÀrlden och mytologin.
Nordisk mytologi frĂ„n A till Ö fyller ett tomrum i den svenska bokfloran. De flesta böcker som berör Ă€mnet syftar till att ge lĂ€saren lĂ„nga skildringar av sagor och myter, eller till att fördjupa sig inom enstaka detaljer rörande religionen. Katarina Harrison Lindberghs nya bok Ă€r en vetenskapligt uppdaterad, grundlig, lĂ€ttlĂ€st genomgĂ„ng av den nordiska mytologins och sagans persongalleri och begreppsvĂ€rld.
I boken skildras allt frÄn flodnamn i eddadikter till skrönor om guden Tor. HÀr ryms hjÀlten Beowulf vid sidan om sjörövaren Bemune och de obehagliga bergborna. HÀr ges utrymme Ät den danska kungadottern Signe och hennes tragiska kÀrlekshistoria med Hagbard. HÀr samsas skaldemjödet med Odens spjut Gungner och bÀrsÀrkar med Iduns Àpplen.
Nordisk mytologi frĂ„n A till Ö ger en fascinerande inblick i hur folk lĂ„ngt före oss tĂ€nkte och trodde, hur de berĂ€ttade sagor och beskrev vĂ€rlden. HjĂ€ltarna begĂ„r handlingar som idag Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n hjĂ€ltemodiga. Kvinnor agerar völvor, krigare och mördare. MĂ€n ingĂ„r eder, dödar och dör. Gudarna skapar och förgör.
Boken berĂ€ttar Ă€ven om kĂ€llorna, de arkeologiska utgrĂ€vningarna, runstenarna och annat som utgör grunden för den kunskap vi har i Ă€mnet. Även i artiklarna ges hĂ€nvisningar till eddadikter eller sagor som nĂ€mner personerna eller föremĂ„len ifrĂ„ga. I slutet av boken Ă€r alla kĂ€llor samlade. Detta gör det lĂ€tt för den som sjĂ€lv vill ta sig vidare i Ă€mnet.


Download Free Books "Nordisk mytologi" PDF ePub Kindle



Post a Comment for "[DOWNLOAD] "Nordisk mytologi" by Katarina Harrison Lindbergh ~ eBook PDF Kindle ePub Free"